Sonja van Ojen & Hendrik Kegels | STIP | Micro… de dingen komen in opstand | 7+ 

In Micro… de dingen komen in opstand vertolken niet acteurs, maar dingen de heldenrollen. Kleine spullen, die gewoonlijk tijdens familiedrama’s en liefdesverhalen naar de achtergrond verdwijnen, pakken in deze voorstelling hun ‘moment of fame’. Een bruisende objecttheaterslapstick waarbij jong en oud zich kan verplaatsen in de harten van de dingen.
Een plastic flesje, het gordijn en een vlekje verf willen zich niet meer laten behandelen alsof ze ‘afgedankt’ en ‘onbelangrijk’ zijn. Een lichtschakelaar krijgt voor het eerst de kans om zijn verhaal te vertellen aan het publiek. Het brandblusapparaat verklaart de liefde aan de altijd brandende noodverlichting en het stopcontact kan eindelijk zijn grote levensvraag stellen.  

Tickets

Amersfoort – Theater Veerensmederij – zondag 15 oktober – 15.00u – Bestel tickets
Utrecht – Theater Kikker – zaterdag 21 en zondag 22 oktober – 14.30u – Bestel tickets

Sonja van Ojen & Hendrik Kegels | STIP

Micro… de dingen komen in opstand is een fantasievolle voorstelling die de objecten in de schijnwerpers zet. Met gevoel voor humor en absurdisme nodigen theatermakers Sonja van Ojen en Hendrik Kegels je uit om na te denken over verspilling en de bijzondere waarde van dingen.

Credits

Concept & tekst: Sonja van Ojen en Hendrik Kegels
Eindregie: Belle van Heerikhuizen
Spel: Sonja van Ojen, Hendrik Kegels en Adina Macpherson