Rijnreisje| De Toneelmakerij | 6+

Ga samen met multitalent Steef de Jong op reis langs de mythen en verhalen van de belangrijkste rivier van Europa.

Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te paaien. In Rijnreisje neemt multitalent Steef de Jong het publiek mee op deze barre tocht van honderden kilometers, langs de mythen en verhalen van de belangrijkste rivier van Europa.

We varen langs het Waterdruppelballet, dat de ontstaansgeschiedenis van de rivier danst en horen de Sprekende Stenen, die zich alleen bij onheilspellend laag water laten zien. We komen langs de grootste waterval van Europa en ontmoeten Lorelei, de nijdige meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. De drie spelers zingen, dansen en performen alles – dorpen, dieren, boten, toeristen – in klanken en woorden die iedereen begrijpt.

Tickets

Houten – Aan de Slinger – maandag 19 februari – 14u30 – bestel tickets
Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – donderdag 22 februari om 19u30 –  Bestel ticket
Amersfoort – De Lieve Vrouw – vrijdag 23 februari om 14.30 – Bestel ticket

De Toneelmakerij

De Toneelmakerij is continu in beweging. Ze maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Ze spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters en zoeken het publiek op in hun klaslokaal, waar de beleving intens en het contact maximaal is. De Toneelmakerij maakt voorstellingen op locatie, werkt in de wijken van Amsterdam en op zomerfestivals.

Credits

Website: www.toneelmakerij.nl  
Concept, regie, vormgeving: Steef de Jong 
Compositie: Yung-Tuan Ku  
Met: Yung-Tuan Ku, Jip Bartels en Lucas Schilperoort