Reinaert de V. | Holland Opera, Duda Paiva Company & New European Ensemble | 7+

Het aloude satirische dierenverhaal in een nieuw muzikaal jasje: met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt Reinaert aan het hof.
Reinaert staat terecht. Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft één persoon onderschat: zijn dochter.

Het aloude dierenverhaal wordt speciaal voor deze voorstelling bewerkt door schrijver Simon van der Geest (tweevoudig Gouden Griffelwinnaar). Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikale taal krijgt.

Het satirische dierenverhaal wordt vertaald naar een klimaatrechtzaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie en waarin de jeugd opstaat tegen de oude garde.

Tickets

Utrecht – Podium Hoge Woerd – zaterdag 24 februari om 19.30 uur –  Bestel ticket

Credits

Website: www.hollandopera.nl
Muziek: Oene van Geel
Libretto: Simon van der Geest
Regie: Joke Hoolboom
Choreografie: Duda Paiva
Decor: Douwe Hibma
Video: Ard van der Veldt
Uitvoering o.a:
Reinaert: Martijn Cornet of Niek Idelenburg
Koningin Nobel: Tiffany Vicario
Tybeert: Arnout Lems
Rosseline: Josje Eijkenboom
Bruun: Oliver Reese

New European Ensemble:
Klarinet: James Meldrum
Altviool: Emlyn Stam
Cello: Willem Stam
Slagwerk: Pepe Garcia