Productiehuis Meer Opslag | Broer X | 9+

Rik is elf en krijgt een broertje. Tenminste, hij heeft zijn ouders er in de keuken over horen fluisteren. En wanneer grote mensen fluisteren…  dan moét je wel luisteren.

Rik begrijpt al snel dat zijn broertje geen gewoon leven gaat krijgen, omdat hij gehandicapt ter wereld zal komen. Hij zal bijvoorbeeld moeite hebben met taal en praten. Dus gaat Rik alvast op onderzoek uit. Want… wat kan hij doen om het zijn kleine broertje straks zo makkelijk mogelijk te maken en vooral: hem te helpen waar mogelijk?
In zijn dappere zoektocht ontmoet hij heel veel verschillende mensen bij wie hij vragen maar ook zijn twijfels kwijt kan. Iedereen heeft wel iets te vertellen: soms nuttige, soms rare maar vooral ook bruikbare tips en ideeën. Dus wanneer de moeder van Rik vertelt dat hij een broertje krijgt, weet hij alláng hoe lastig het gaat worden én wat hij er aan zal doen om zijn leven zo fijn mogelijk te maken.
Broer X raakt gevoelige snaren en zit het publiek letterlijk dicht op de huid, maar blijft toch licht van toon.

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – maandag 16 oktober – 13.00u en 15.00u – Bestel tickets

Productiehuis Meer Opslag

Meer Opslag is een nieuw productiehuis binnen Jeugdtheatergroep Opslag voor Cacao. Onder artistieke leiding van Annemiek Zwierenga werken gevestigde makers samen met nieuw talent. Kinderen uit de doelgroep worden door middel van kunsteducatie  actief betrokken bij het maakproces.

Credits

Regie en concept: Rob Vriens
Tekst:
 Kristo Sagor
Spel:
Jeroen van Venrooij, Reno van Rijsewijk
Kostuum:
Doriene van der Wijst
Muziek: Wolfram Reisiger