MaxTak | Het best bewaarde geluid ter wereld | 5+

Een vrolijk-spannende familievoorstelling over heldhaftige binnenblijvers en bange avonturiers. Vol muziek, achtervolgingen, en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn.  

De wereld zit vol geluiden. Je broertje smakt, je vader zingt onder de douche, de wind ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? Is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant? De vader van Xip en Ys heeft een geluidslaboratorium waarin hij alle geluiden van de wereld verzamelt. Nu is hij op geluidsexpeditie en moeten Xip en Ys op het lab passen. Vooral op het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld dat niemand mag horen. Omdat hun vader wel goed is in verzamelen, maar niet in opruimen, wil Ys als verrassing alles gaan ordenen. Hoe langer hun vader wegblijft, hoe nieuwsgieriger Xip wordt naar de herkomst van de geluiden.  

Als er op een avond een onbekende bewaker verschijnt die Xip en Ys waarschuwt voor alle gevaren in de buitenwereld, wordt Ys nog bezorgder terwijl Xip meteen op onderzoek uit wil. Maar wat is er precies aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles steeds vreemder? En waar is het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld gebleven?  

Het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld wegens succes terug in het theater 

“Uitbundige slapstick en een kolkende kakofonie. (…) Wat is de voorstelling leuk.” – Theaterkrant 

Tickets

Amersfoort – De Lieve Vrouw – vrijdag 3 januari – 15.00 uur – Tickets

MaxTak

MaxTak maakt muziektheater voor iedereen vanaf 5 jaar. Voorstellingen met livemuziek uit alle windstreken over onderwerpen die ertoe doen. Vol humor en fantasie, maar ook blikverruimend en tot nadenken stemmend. Livemuziek is een onmisbaar onderdeel van de voorstellingen. Gespeeld door de beste musici, gezongen door de mooiste stemmen, speciaal gecomponeerd, neemt het kinderen op een heel directe manier mee in het verhaal. Om live van te genieten, zowel met je oren als met je ogen.  
 
MaxTak won de Podiumkids Publieksprijs 2022 met de voorstelling ‘Het Groene Meisje’ en ‘Wat vreet er aan Donnie Druif?’ werd in 2023 voor dezelfde prijs genomineerd. 

Credits

Spel & zang: Remco Sietsema, Roos van Erkel e.a.
Regie: Marije Gubbels
Tekst/ liedteksten: Sanne Schuhmacher
Geluidsontwerp: Wim Conradi
Muziek: Remco Sietsema
Vormgeving: Marlies Schot
Kostuums: Theo Tienhooven
Lichtontwerp: Gé Wegman
Techniek: Johan de Koeijer
VR expeditie: Bram de Goeij
Publiciteitsbeeld: Esther de Boer – Es & zn
Verkoopbureau: Berbee & Jansen