House of Nouws | Hendrik IV 8+

 

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen.

De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het. Vandaag zal hij het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show. Volgens Het Bureau is Hendrik IV ongeschikt voor kinderen. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen. Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is Hendrik IV terug en actueler dan ooit.

In deze voorstelling vol bravoure en energiek spel roept House of Nouws je op om je uit te spreken over wat wel en wat niet mag. Ook als je het niet eens bent met de meerderheid of met degene die het hardst roept.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – dinsdag 29 oktober – 15:00 uur – Tickets
Amersfoort – De Lieve Vrouw – vrijdag 1 november – 19:30 uur – Tickets
Utrecht – Theater Kikker – zaterdag 2 en zondag 3 november – 14:30 uur – Tickets

“een eigentijds en verfrissend relaas over de lol van waanzin, jezelf redden en je niet bang laten maken.”
Brechtje Zwaneveld, Theaterkrant

House of Nouws

House of Nouws, het gezelschap van regisseur Sanne Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen. Eerder zag je in Theater Kikker de succesvolle voorstelling Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen van haar hand.

Credits

Regie & tekst – Sanne Nouws
Spel – Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Julius Schraven
Scenografie – Liesje Knobel en Sanne Lips
Licht ontwerp – Wilfred Loopstra
Muziek – Niels Kuiters