Het lammetje dat een varken is | Het Filiaal theatermakers | 4+

Vrolijke voorstelling gebaseerd op drie prentenboeken van Pim Lammers.

De verhalen van Pim Lammers verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is. In deze voorstelling komen meerdere prentenboeken samen in één muzikale voorstelling. In Het Lammetje dat een varken is ontmoeten we een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de Kameel zijn de dieren in rep en roer, omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen.

De voorstelling is doorspekt met live liedjes, waarbij twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden, zoals een ukelele of juist een zingende zaag. Het boek Het lammetje dat een varken is won de Zilveren Griffel in 2018.

Tickets

Amersfoort – Theater Veerensmederij – dinsdag 17 oktober – 15.00u – Bestel tickets
Utrecht – Podium Hoge Woerd – zondag 22 oktober – 15.00u – Bestel tickets

Het Filiaal theatermakers

Het Filiaal maakt niet zomaar jeugdtheater. In hun familievoorstellingen integreren ze met humor en liefdevolle precisie spel, livemuziek, dans, zang, gebarentaal en (video)beelden. En dat doen ze op zo’n manier dat er voor volwassenen net zo veel te genieten valt als voor kinderen.

Credits

Website: www.hetfiliaal.nl
Concept: Sacha Muller
Makers, spelers en muzikanten: Sacha Muller en Maurits van den Berg
Decorvormgeving: Hiske de Goeje
Assisitent decorvormgeving: Sjaan Hofstede
Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Compositie: Gábor Tarján
Liedtekst en eindregie: Monique Corvers
Decorbouw: Jasper Brouwer
Lichtontwerp: Wannes van der Veer
Techniek: Jeroen Hoekstra
Gebaseerd op: o.a. het prentenboek ‘Het lammetje dat een varken is’ door Pim Lammers, met illustraties van Milja Praagman, uitgegeven bij De Eenhoorn