Theater Sonnevanck & Max Tak – Gullivers Reizen 8+

Magisch muziektheater vol livemuziek naar het beroemde boek van Jonathan Swift over de vraag: zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs?

Gul is een zeer succesvol kind, altijd geweest. Nog geen zes weken oud en uitverkoren tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde werd ze wereldkampioen schaken. Nu is ze tien en niet alleen klassenoudste en hoofdredacteur van de schoolkrant, ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen.

Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Haar klasgenoten snappen nergens iets van en haar ouders al helemaal niet. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.
Maar plotseling valt Gul door haar atlas heen in zee. Net op de avond voor een belangrijke aardrijkskundetoets. Op een onbekend eiland spoelt ze aan. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen, vol ontmoetingen met krioelende mini-mieren-mensjes, smerige reuzen zo hoog als flatgebouwen, pratende paarden en andere wezens.

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726 op humorvolle wijze tot leven. Een swingende familievoorstelling vol livemuziek, zang en videoprojectie over de vraag: Wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

Tickets

Amersfoort – De Lieve Vrouw – donderdag 28 december – 19.30 uur – Bestel tickets
Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – zaterdag 30 december – 19.30 uur – Bestel tickets
Utrecht – Theater Kikker – zaterdag 6 januari – 14.30 uur – Bestel tickets

Theater Sonnevanck
Theater Sonnevanck maakt professioneel muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. De voorstellingen ‘Bromance’ (2016) en ‘Princess’ (2018) werden bekroond met de Gouden Krekel, de hoogste prijs die een jeugdtheatervoorstelling kan winnen.

MaxTak
MaxTak maakt muziektheater van universele verhalen met urgente thema’s.
Ze draaien de zaken graag om. Elk perspectief is interessant. Het is nooit eenduidig, niemand heeft gelijk, en niemand is heilig. MaxTak hoopt je te verleiden om verder te kijken dan je eigen kader en probeert dat wat je niet kent toch invoelbaar en voorstelbaar te maken.

Credits

Website: www.sonnevanck.nl
Website: www.maxtak.nl
Bewerking, liedteksten en regie: Marije Gubbels
Spel & zang: Iris Bakker, Padraig Turley, Nick Renzo Garcia
Compositie & piano: Carlos Ema
Ud: Nizar Rohana
Klarinet, slagwerk & zang: Leah Uijterlinde
Dramaturgie: Manon Wittebol, Daniël van Klaveren
Kostuumontwerp: Leoni Pirenne
Decor- & video-ontwerp: Catharina Scholten
Educatie: Nynke Vermuë, Susan Waanders
Zakelijke leiding: Nora Duijf, Lieke Bisseling
Publiciteit: Anna Lesterhuis, Elselien Leemhuis
Advies: Daniël Cohen
Acquisitie & tourneeplanning: Bureau Berbee & Jansen & STIP Theaterproducties
Campagnebeeld: Benning&Gladkova