Giselle | De Toneelmakerij & DOX | 8+

Stampend dans- en muziektheaterspektakel met de energie van de straat 

De Toneelmakerij en DOX presenteren Giselle, een van de beroemdste balletten ter wereld, in een actuele bewerking vol songs, beats en hiphop. Giselle en haar matties zijn een crew. Het pleintje is hun thuis, hier chillen ze, dansen ze en steunen ze elkaar als ze moeten dealen met onbetrouwbare ouders en drammende docenten. Maar op een dag komt queen bee  Giselle niet opdagen en staat hun wereld op zijn kop. Heeft die mysterieuze jongen daar soms iets mee te maken? Dromen die werkelijkheid worden – kan dat echt?  

De Toneelmakerij, met jarenlange ervaring in de grote zaal (1000+1 Nacht, De Toverfluit, As you like it) en DOX bundelen hun krachten. Vijfvoudig Krekelwinnaar Timothy de Gilde maakte eerder samen met Joachim Robbrecht en Dalton Jansen jeugdvoorstellingen waarin dans en spel in elkaar overlopen. Nu brengen zij deze knallende ontmoeting tussen dans, tekst en live zang. Giselle is een moddervette viering van de chosen family voor iedereen vanaf 8 jaar.  

Tickets

Amersfoort – Flint – zondag 3 november – 15.00u – Bestel tickets

De Toneelmakerij

De Toneelmakerij is continu in beweging. Ze maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Ze spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters. Zoeken hun publiek op in hun klaslokaal, waar de beleving intens en het contact maximaal is. We maken voorstellingen op locatie, werken in de wijken van Amsterdam en op zomerfestivals.

DOX

DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Met een mix van disciplines, stijlen en culturen maken wij eigenwijs theater. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet met spoken word hiphop als inspiratiebronnen. DOX maakt de weg vrij voor jonge talenten met toffe ideeën, discipline en een grote passie voor kunst. We werken samen in research- en leertrajecten, maar ook in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken.

Credits

tekst: Nina van Tongeren en Joachim Robbrecht
regie en choreografie: Timothy de Gilde en Dalton Jansen
dramaturgie: Paulien Geerlings
spel:
Charlie Chan Dagelet, Leendert de Ridder, Leandro Ceder, Fiona Dekkers, Tuan Tran, Jeroen Janssen, Rosa van Leeuwen, Lara Valentić
muziek: Anne-Fay Kops en Jeremia Jones
lichtontwerp: Tim van ’t Hof
kostuums: Studio Sabine Staartjes
vormgeving:
Dieuweke van Reij