Emoji Explosie | HNTjong / Eva Line de Boer | 8+

Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.

Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan?

Tickets

Amersfoort – De Lieve Vrouw – zaterdag 17 februari – 19u30 – UITVERKOCHT
Utrecht – Theater Kikker – maandag 19 en dinsdag 20 februari – 14u30 – UITVERKOCHT
Houten – Aan de Slinger – vrijdag 23 februari – 19u30 – Bestel Tickets

HNTjong

Onder artistieke leiding van Noël Fischer vinden de voorstellingen een steeds groter publiek. Twee inhoudelijke lijnen zijn bepalend: de familievoorstellingen en jongeren-producties. De familievoorstelling richt zich op een publiek van kinderen en volwassenen. Voorstellingen met actuele thema’s voor jonge mensen die zich beginnen te verhouden tot de wereld om hen heen. Voorstellingen met actuele thema’s, verteld in een hedendaagse, beeldende, muzikale, fysieke theaterstijl.

Credits

Regie: Eva Line de Boer Spel: Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell Dramaturgie: Martine Manten Scenografie: Tim Vermeulen Video ontwerp: Karlijn Milder Geluidsontwerp: Harpo ‘t Hart Kostuumontwerp: Jacob Kok Lichtontwerp: Marco Alibux Rekwisieten: Timo Arling Regieassistentie: Esther Sloots Choreografie: Winston Ricardo Arnon Educatiemakers: Ashley Boermans, Lotte de Leeuw en Marjolein Paans (stage) Techniek: Marco Alibux, Luc Huisman, Lennert Esser, Ivo Pas, Katja Landman