De Vos, de Raaf en het Meisje | Holland Opera i.s.m. MuziekSmederij | 6+

Een muzikale voorstelling geïnspireerd op de fabel van La Fontaine voor iedereen vanaf 6 jaar oud.

Bij een wandeling in het bos ontmoet het Meisje een pratende Vos! Deze Vos organiseert een surpriseparty voor Muis en omdat hij zelf niet goed kan schrijven vraagt hij of het Meisje hem wil helpen. Op de uitnodiging moet staan dat Muis alleen kaas wil en geen andere cadeautjes hoeft. De Vos wil dat het Meisje iedereen uit het bos uitnodigt behalve, de Raaf. De Raaf zou het feest maar verpesten met haar vreemde gekraai. Maar is de Vos wel helemaal eerlijk? Is dit echt de verjaardag van de Muis?

Tickets

Utrecht – Podium Hoge Woerd – dinsdag 17 oktober – om 15.00u – Bestel tickets
Utrecht – Bibliotheek Utrecht – woensdag 18 oktober – om 14.o0u – Bestel tickets
Amersfoort – De Veerensmederij – vrijdag 20 oktober – om 15.00u – Bestel tickets

De vos, de Raaf en het Meisje spreidt de betere vertelkunst tentoon. Actrice Daantje Idelenburg creeert samen met slagwerker Chris Saris met weinig middelen een complete sprookjeswereld – De Volkskrant

Holland Opera

Holland Opera is het eerste zelfstandige jeugdoperahuis van Europa en speelt zowel nationaal als internationaal een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe jeugdopera. Holland Opera maakt deel uit van de Culturele Basis Infrastructuur (BIS) en heeft naamsbekendheid in de Regio Utrecht dankzij de locatie-opera’s in en rond Utrecht en de jaarlijkse kerstproducties in het thuistheater de Veerensmederij in Amersfoort.

Credits

Creatie:
Muziek: Niek Idelenburg
Tekst: Daantje Idelenburg
Regie: Rianne Meboer
Kostuums: Martijn Kramp
Decor: Douwe Hibma
Lichtontwerp: Wouter Moscou

Uitvoering:
Spel: Daantje Idelenburg
Slagwerk: Christiaan Saris