De Kleine Mens | Dear T, | 8+

“Waarom is een speeltuin bedoeld voor kinderen?”
“Ja, omdat ouders moeten werken.”

Theatermaker Tim Schouten mocht aan zeven kinderen twee maanden lang álles vragen wat hij maar wilde. Iva, Hanno, Joas, Levi, Sara, Lisa en Maia hielpen hem met nadenken over kinderen, volwassenen en alle verschillen en overeenkomsten tussen deze twee groepen.

Waarom Tim dat wilde? Hij was benieuwd of zijn wens om soms weer kind te willen zijn, terecht is. Dus besloot hij het deze zeven experts te vragen. Op basis van deze gesprekken maakte hij De kleine mens. Een ontroerende en tikkeltje filosofische voorstelling over wat het betekent om kind te zijn.

“Wat is een kind?”
“Ehm, een kind is een klein mens, een kind is een kind, is een wezen, is een mens die op de aarde leeft.”

“Wat vind je eng?”
“Eh, killerclowns.”

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – zondag 25 februari – 13.30u – Bestel ticket

Dear T,

Dear T, is het Utrechtse theatergezelschap van maker Tim Schouten. De voorstellingen van Dear T, kenmerken zich door een open sfeer waarbij het publiek betrokken wordt en kinderen op verschillende manieren kunnen meedoen. Met de voorstellingen wil Tim kinderen en leerkrachten verwonderen en werelden laten zien waarin alles kan en mag. Hij wil ervaringen geven die bijblijven, troosten en denkgrenzen oprekken. In 2021 zag je tijdens Herfststukjes Het Prinsensprookje, het hele verhaal 6+.

Credits

Concept en spel: Tim Schouten
Medemakers: Maia Wielgat, Lisa Radstake, Sara Deurloo, Joas Deurloo, Levi Deurloo, Hanno Maris en Iva-Maria Stipić
Artistiek coaching: Carina Molier