Theater Stof | De kleine IJsbeer 2+

De kleine ijsbeer is de fantasierijke vertolking van het boek ‘Een ijsbeer in de tropen’ van Hans de Beer. In een woordloze, muzikale en beeldende vertelling komt het verhaal van Lars op spectaculaire manier tot leven. De handgemaakte stoffen decorstukken en poppen prikkelen iedereen om met Lars mee te gaan in een groots avontuur!  

Lars, de kleine ijsbeer, woont met zijn vader in een grote witte wereld van sneeuw en ijs. Hier voelt hij zich veilig en thuis. Die avond staat er een scherpe wind en de golven zijn woest. Zijn ijsschots breekt af en de zee neemt hem mee, weg uit zijn bekende poolwereld. Alles is opeens anders. Van vreemde groene planten tot bijzondere dieren en geluiden. Maar… hoe komt hij weer thuis? En… wat is thuis eigenlijk?    

Na afloop zijn de kinderen samen met de ouders van harte welkom voor een meet en greet in het decor om zo Lars en zijn vrienden van dichtbij te bekijken en ontmoeten!  

Tickets

Utrecht – Bibliotheek Neude– zondag 7 januari  – 10.00 uur –  Uitverkocht
Utrecht – Bibliotheek Neude– zondag 7 januari  – 11.30 uur –  Tickets

Theater Stof

Het Kleine Theater is een theatergroep rond artistiek leiders Anke Engels en Vimala Nijenhuis. Deze twee acteurs/makers leerden elkaar kennen op de HKU acteursopleiding in de jaren 90. Toen ze elkaar jaren later weer tegenkwamen begon hun Kleine Theater avontuur in een kelder in Amsterdam West. Nu, inmiddels tien jaar verder, zijn ze uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jeugdtheatergezelschap in Amsterdam en omstreken. Een groeiende groep gastspelers, muzikanten, eindregisseurs en betrokkenen achter de schermen zijn inmiddels onderdeel van de kracht van het gezelschap.

Het Kleine Theater maakte al 14 verschillende producties, die altijd op het repertoire blijven staan en die gemiddeld 15.000 bezoekers per jaar trekken.

Credits

Concept en toneelbewerking: Ilse Dorine & Mirthe van der Meulen
Spel: Sarah Strassburger & Mirthe van der Meulen
Eindregie: Renée Menschaar
Decor: Mirthe van der Meulen
Vervaardiging poppen: Wiljo Smit & Mirthe van der Meulen
In samenwerking met: Uitgeverij De Vier Windstreken