Blok & Doos | De Grote Haay | 2+

Blok & Doos is een beeldende, woordloze voorstelling van de makers en spelers van het prachtige Poppetje van Papier. Gemaakt voor de allerkleinsten, maar geschikt voor iedereen die ooit met blokken heeft gespeeld.

In de blokkendoos is alles duidelijk. Vierkant is vier kant, geel is geel, alles is gerang schikt en iedereen heeft een eigen plek. Lekker overzichtelijk. Tot er plotseling een eigenzinnig blok in de doos terechtkomt. Alle andere blokken zijn van slag. Het nieuwe blok kan van vorm veranderen, meerdere kleuren aannemen en zelfs lichtgevend zweven. Maar het laat de andere blokken ook zien dat er hele mooie, nieuwe dingen kunnen ontstaan door samen met verschillende vormen iets op te bouwen.  

Tickets

Amersfoort – De Lieve Vrouw – dinsdag 25 februari – 11:00 – Bestel Tickets
Houten- Aan de Slinger – 26 februari – 14:30 – Bestel Tickets

De Grote Haay

De Grote Haay is opgericht door Mark Haayema. Mark is naast artistiek leider van De Grote Haay ook schrijver, poppenspeler en theatermaker. Mark maakte onder andere de voorstellingen Oma mag ik mijn pop terug? – Meneertje Meer – De vriendelijke Draak en 1234 Poppetje van Papier. Als acteur en regisseur werkte hij bij Theater Gnaffel, Rotheater, Tg Winterberg en Stage Entertainment. Ook schrijft hij scenario’s voor Woezel&Pip, Pipo de Clown en liedjes voor Kinderen voor Kinderen. Met Tg Winterberg wonnen ze tweemaal de Zilveren Krekel. In 2019 kreeg zijn prentenboek Johannes de Parkiet een Vlag & Wimpel van de griffeljury en werd het tevens de kerntitel van de Kinderboekenweek. Voor Kinderen voor Kinderen schreef hij meerdere liedjes waaronder: Worden wat je wil en Sorry. Zijn prentenboek Muk staat tijdens de Nationale Voorleesdagen in de prentenboeken top 10. Mark speelde in de TV-series Sesamstraat, Koekeloere en De Sprookjesboom.

Credits

Regie Mark Haayema
Spel – Aniek Stokkers, Dennis De Groot en Christiaan Koetsier
Decor – Douwe Hibma
Vormgeving – Marlies Schot
Poppen – Cynthia Borst
Muziek – Jan Paul De Bondt
Techniek – Shirley Versteeg & Quint Stam