BINNENBEEST | De Dansers | 6+

Binnenbeest is een wildvrolijke dansvoorstelling over je impulsen. Volg je die blind of worden ze je dan teveel? 

In de wildvrolijke dansvoorstelling Binnenbeest verwelkomen vijf wetenschappers je in hun laboratorium. Volgens een vaste routine zijn ze druk in de weer met glazen en tellen en noteren, maar hun Binnenbeesten steken de kop op en ze vallen steeds vaker uit de pas. Machinale bewegingen veranderen in acrobatische sprongen, deftige muziek barst los in swingende flamenco en de zorgvuldig opgestapelde glazen vliegen door de lucht. Binnenbeest is een voorstelling over orde en chaos, en de lol die in beide te vinden is. Een voorstelling over je impulsen. Volg je die blind of worden ze je dan teveel?

Tickets

Amersfoort – Veerensmederij – woensdag 26 februari – 15:00 – Bestel ticket

De Dansers

De Dansers is een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze staan bekend om onze ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van energieke moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. Het gezelschap wil zich losmaken van wat een mens vast kan zetten.

De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. We maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en lijfelijkheid opnieuw aanwakkert.

Credits

Website: www.dedansers.com
Concept Guy Corneille, Josephine van Rheenen
Choreografie Josephine van Rheenen
Muziek score Guy Corneille
Foto’s: Moon Saris