Be Kind - Emilie Weisse - Herfststukjes

Be Kind | Emilie Weisse | 0,5 +

Be kind is een intieme theaterervaring voor baby’s van 6 tot 18 maanden en hun ouders of begeleiders. De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren. In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee circusartiesten je mee op een zintuiglijke reis. Van het gezang van vroege vogels tot lichtgevende jongleer kegels in de schemering: de voorstelling volgt het ritme van de dag. Het pop-up decor komt langzaam tot leven, en er is altijd wel iets dat rammelt, verschijnt, kraakt, rolt of zweeft.  

Tijdens de voorstelling ontstaat een hartverwarmende dialoog tussen de artiesten en hun jonge publiek. Na de voorstelling nodigen de artiesten de kleintjes uit om het decor en de bijzondere materialen van dichtbij te verkennen.

Tickets

Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht – dinsdag 17 oktober – 11.00 en 14.00u – Bestel tickets
Utrecht – Podium Hoge Woerd – woensdag 18 oktober – 11.00 en 15.00u – Bestel tickets
Amersfoort – Flint – zaterdag 21 oktober – 11.00, 14.00 en 16.00 uur – Uitverkocht

Be Kind

Be Kind is het regiedebuut van Emilie Weisse en is ontwikkeld in coproductie met TENT huis voor hedendaags circus en met ondersteuning van 2turvenhoog. Emilie werd geboren in Parijs in 1978 en studeerde aan de balletacademie van Rosella Hightower in Cannes. Ze danste onder meer het werk van Balanchine, Brumachon en Preljocaj. Haar partner, de Nederlandse jongleur Menno van Dyke, introduceerde haar in de circuswereld. Samen ontwikkelden ze de act Juggling Tango waarin jongleren en dans samensmelten. Voor deze internationaal geprezen act ontvingen ze in 2018 de Oscar Carré trofee, de Nederlandse oeuvreprijs voor circuskunst. 

Credits

Theatergroep: Emilie Weisse Circustheater 
Concept en regie: Emilie Weisse  
Artiesten: Joris de Jong & Jorga Lok  
Decor & boek: Rianne van Duin  
Lichtontwerp: Wouter Moscou  
Kostuums: Heidi de Raad  
Wetenschappelijk advies: Sabine Hunnius (Baby & Child Research Center)  
Co-Producenten: TENT huis voor hedendaags circus, 2Turvenhoog festival Mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mingler Scholarship 2022 & Prins Bernhard Cultuurfonds
Websitewww.tent.eu