Anansi de Spin – sterker dan Olifant | Vanaf2 Producties | 4+

Een wonderlijke, muzikale poppentheatervoorstelling waar het vertellen van de verhalen van Anansi centraal staat.  

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant.  

Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.  

Met een ingenieus decor en sprankelende muziek word je het verhaal ingezogen. Het decor verandert van olifant naar walvis en van uitgestrekt woud naar het huis van Anansi, waar hij op sluwe wijze een bananenimperium probeert te beginnen. Maar of dat hem lukt…?  

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio.  

Theaterkrant –  “…een aanstekelijke voorstelling waarin tekst, muziek, poppenspel en vormgeving naadloos in elkaar passen.”   

Surinaams feestje bij Anansi de Spin – sterker dan Olifant
Bij Bibliotheek Neude en Flint in Amersfoort kan je rondom de voorstelling onder leiding van zangeres Liza Hansa en danseres Jenalee Kadijk dansen en bewegen zoals de dieren uit de verhalen van Anansi. Ook maak je kennis met kleding, hapjes en drankjes uit Suriname, kan je testen hoe sterk jij bent en ga je naar huis met een zelfgemaakt stuk fruit. Het programma is gratis toegankelijk, ook als je niet naar de voorstelling gaat.

Tickets

Leidsche Rijn – Podium Hoge Woerd – woensdag 26 februari – 15u00 – bestel tickets
Utrecht – Theater Kikker – donderdag 27 & vrijdag 28 februari – 11u00 & 15u00 – bestel tickets

Vanaf2 Producties

Vanaf2 produceert al twintig jaar jeugdtheatervoorstellingen en theaterfestivals.

Credits

Spel: Abke Bruins en Rogier Komproe
Regie: Noufri Bachdim
Tekst: Ayden Carlo
Muziek: Vernon Chatlein

Poppen, vormgeving en kostuums: Pluck Venema en Annelies Shakison

Concept: Iven Cudogham