Als het anders loopt | Het Houten Huis / Plan d- / Club Guy and Roni’s Poetic Disasters Club | 9+

Muziektheater vol beeldende poëzie en dans

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.

Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Er is een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gang loopt een oude man. Met hem kun je lachen, hij is vergeten dat hij hier al jaren komt. In zijn ogen drijven zomerwolken. En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.

Tickets

Amersfoort – Flint – vrijdag 28 februari – 15u00 – bestel tickets
Utrecht – Stadsschouwburg Utrecht –  zo 2 maart – 15u00 Bestel Tickets

Het Houten Huis

Wederom maakt regisseur Elien van den Hoek een gedurfd beeldend muziektheaterstuk voor de midden- en grote zaal. Een gevoelig onderwerp, een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor een herkenbare Houten Huis voorstelling. Acteurs met een fysieke of mentale beperking en jonge professionele dansers verbeelden een wereld vol tegenslag én hoop. Andreas Denk, artistiek leider van Plan d-, vertolkt één van de hoofdrollen. Hij is bekend om zijn humorvolle en emotionele speelstijl waarmee hij zelfs objecten kan laten dansen. Choreograaf en danser Adam Peterson, danser bij Club Guy & Roni, weet het publiek te raken met zijn verfijnde emotionele choreografieën. In ‘Als het anders loopt’ gaan zij samen op zoek naar een eigenzinnige stijl tussen dans en theater. 

Credits

regie & script Elien van den Hoek
choreografie
Adam Peterson & Andreas Denk i.s.m. Elien van den Hoek
vormgeving Douwe Hibma & Marlies Schot
decorbouw
Douwe Hibma
rekwisieten
Marlies Schot
k
ostuums en maskers Freja Roelofs i.s.m. André Kok
lichtontwerp Desirée van Gelderen
licht
Tjarko van Heese
geluid
Tomas van Schelven
hoofd techniek & backstage
Gerrit Schilp
bouw backstage
Roy Vermeer