de zAAk A | de bAAs 5+

De wereldberoemde dompteur Monica A. en haar poedel DingDong betreden de arena voor hun act ‘Dingen met Ringen’. Maar als Monica weer eens boos wordt op DingDong en de baas begint te spelen, wordt het tijd de rollen om te draaien.

Dat is het startschot van een machtsstrijd die zich niet tot alleen tot Monica en haar poedel beperkt. Eerst de muzikant, dan een agent en tenslotte het hele publiek wordt erin meegesleurd. De bAAs is een ontregelende grappige en filosofische voorstelling over de eeuwige vraag: wie is hier de baas?

Tickets

Utrecht – Theater Kikker – zondag 7 januari om 14u30 uur –  Bestel tickets

de zAAk A

Theater van de zAAk A neemt kinderen en volwassenen met humor mee in de wereld van de filosofie. Klassieke filosofische vragen en thema’s worden op toegankelijke wijze vertaald in een ontregelende theaterervaring. Echt en nep lopen op verrassende wijze door elkaar en de kijker wordt uitgedaagd om z’n denken aan te zetten.

de zAAk A is in 2019 opgericht door Annelies Appelhof. Annelies heeft zich sinds haar afstuderen ontwikkeld tot een eigenzinnige maker voor jeugd, oa. bij Theatergezelschap BonteHond. De eerste voorstelling van de zAAk A, Wie jij dAn wel niet bent, won de Berrie Heesen Publieksprijs 2021 van het Centrum Kinderfilosofie Nederland en stond op de shortlist voor de Berrie Heesen Vakjuryprijs.

Credits

Concept en tekst – Annelies Appelhof Spel – Annelies Appelhof, Niels Kuiters en Marlon Penninkhof Muziek – Marlon Penninkhof Regie – Lara van Hoof Decor – Scott Robin Jun Kostuums – Hanne Pierrot Lichtontwerp – Iris Rodenburg Filosofische begeleiding – Mirjam Poolster en Caroline van Twillert (De Denkschool) Productie – Keshia Emke Marketing en PR – Esra J. Merkel Zakelijk leiding – Sarah Steeman